Screening

Onze Sollicitatie- en screeningsprocedure

Bij Ik ben CO hechten we groot belang aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze medewerkers. Daarom hebben we een grondige sollicitatie- en screeningsprocedure ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat alleen de meest gekwalificeerde en betrouwbare kandidaten bij ons aan de slag gaan. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe dit proces werkt en welke documenten en controles hierbij van belang zijn.

Stap 1: Inzending van het CV

Het sollicitatieproces begint met de inzending van een CV naar werken@ikbenco.nl. Dit geeft ons een eerste indruk van de ervaring en kwalificaties van de potentiële kandidaat. Op basis van dit CV vragen wij vervolgens om aanvullende documenten.

Stap 2: Aanvullende Documenten

Om een compleet beeld te krijgen van de kwalificaties van de kandidaat, vragen wij om de volgende aanvullende documenten:

 1. Relevante zorgdiploma’s en certificaten: Bewijs van de benodigde opleiding en training.
 2. Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Een essentieel document om de betrouwbaarheid van de kandidaat te waarborgen.
 3. Minimaal één referentie binnen de zorg: Een referentie die de werkervaring en competenties van de kandidaat kan bevestigen.

Voor ZZP’ers vragen wij daarnaast om:

 1. Kopie van het KVK-uittreksel: Bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
 2. BTW-nummer: Voor fiscale doeleinden.
 3. Geldige klachtenregeling: Ter bescherming van cliënten en patiënten.
 4. Aansprakelijkheidsverzekering: Ter dekking van eventuele schadeclaims.

Stap 3: Sollicitatiegesprek

Indien de documenten in orde zijn, nodigen wij de kandidaat uit voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek is een belangrijke stap om de geschiktheid van de kandidaat verder te beoordelen.

Stap 4: Documentencontrole

Tijdens het sollicitatiegesprek voeren wij een grondige controle uit van alle ingeleverde documenten:

 1. Echtheidscontrole van diploma’s en certificaten: Wij loggen in bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) of nemen contact op met de uitgevende instanties om de echtheid van de documenten te verifiëren.
 2. Controle van de VOG: De Verklaring Omtrent het Gedrag wordt gecontroleerd met een UV-lamp om fraude te voorkomen.
 3. Identiteitscontrole: Het legitimatiebewijs moet worden getoond en wij noteren de gegevens hiervan om zeker te zijn van de identiteit van de kandidaat.

Stap 5: Beslissing

Na het sollicitatiegesprek en de documentencontrole evalueren wij de kandidaat. Indien het gesprek positief verloopt en alle documenten in orde zijn, mag de kandidaat bij ons aan de slag als nieuwe COllega.

Waarom deze grondige procedure?

Onze zorgvuldige sollicitatie- en screeningsprocedure heeft meerdere voordelen:

 1. Kwaliteitswaarborg: Door strenge controles uit te voeren, zorgen wij ervoor dat alleen gekwalificeerde en betrouwbare medewerkers bij ons werken.
 2. Veiligheid en betrouwbaarheid: Het controleren van de VOG en het identiteitsbewijs zorgt ervoor dat wij de veiligheid en betrouwbaarheid binnen ons team en richting onze cliënten kunnen garanderen.
 3. Transparantie: Het gedetailleerde proces zorgt voor transparantie en duidelijkheid voor zowel de kandidaat als voor ons, wat bijdraagt aan een goede start van de samenwerking.

Samenwerken?

Bij Ik ben CO staan kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Onze gedegen sollicitatie- en screeningsprocedure zorgt ervoor dat wij alleen de beste professionals in de zorg aannemen. Dit waarborgt niet alleen de veiligheid en kwaliteit van onze dienstverlening, maar zorgt er ook voor dat onze opdrachtgevers en cliënten kunnen vertrouwen op de deskundigheid van onze medewerkers.

Heeft u vragen over onze sollicitatieprocedure of bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u verder te helpen!

2 Responses

Add a Comment

Verplichte velden*